tirsdag 5. juni 2012

Utskrift fra iOS og Mac (iPad i undervisningen)


Apple har to løsninger som er direkte rettet mot utskrift over trådløse nettverk.

Skriveren er koblet til en AirPort og fungerte fint i OSX men
på iPad var den ikke tilgjengelig, dette fordi den ikke har AirPrint.
Den første finner vi integrert i AirPort Express, AirPort Extreme og Time Capsule og er basert på muligheten til å koble en skriver til med USB.
Denne løsningen er veldig enkel og rask å få på plass, men det er en STOR ulempe og det er at den støttet kun OSX.

Uansett så er det en veldig bra løsning, jeg testet med to av våre HP skrivere, begge støttet å være koblet til og delt via printserver og AirPort Extreme og begge dukket opp som "printers nearby" i Word.
Installering av driver tok omtrent like lang tid som selve test utskriften..

Imponerende enkelt og raskt altså.

Desverre var det ikke like lett å få dette til på iOS enheter.

For at en skriver skal fungere på disse må den støtte "AirPrint", vi har en slik men selv med støtte for trådløst nettverk integrert i skriveren så er det ikke støtte for Enterprise versjonene til WPA2.
Dette er et gjentagende problem vi ser i dette prosjektet, utstyret er ikke designet for Enterprise men for hjemmebruk men heldigvis er det ofte en løsning tilstede bare man tar seg tid til å tenke over problemet.
Som på Apple-TV så må bare skriveren kobles til med kabel på samme VLAN som det trådløse for at AirPrint funksjonene skal fungere, men er det en skriver uten AirPrint, ja da er det bare programmer fra andre produsenter som kan gi tilgang til skriveren.

Nå har jeg kun testet med noen versjoner av HP skrivere og disse kommer også med andre alternative løsninger for utskrift fra iOS.
HP eprint for eksempel lar din skriver får en epost adresse av HP og du kan skrive ut ved å sende en epost... Ironisk nok er det ofte støtte for eprint og AirPrint på disse skriverene.

AirPrint er støtte av en rekke leverandører, Apple sin liste inkluderer Brother, Canon, EPSON, Hewlett Packard og Lexmark.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar