fredag 16. november 2012

Fra teori til Praksis (iPad i undervisningen)

Da har det gått en stund siden noe skjedde her, i mellomtiden har vi gått fra en del teori og over på praksis rundt prosjektet for iPad i skolen / undervisningen.

Som forventet gikk utdeling veldig lett, elevene var like klare for å motta sitt nye verktøy som lærerene var tidligere på året.
Elevene logget seg manuelt inn på trådløst nettverk og gikk også gjennom de vanlige vinduene som kommer når man slår på en iPad for første gang, vi valgte å gjøre det slik for å gi elevene en grunnlegende innføring, er av og til slik at "neste" er en liten blå pil el.l. i iOS, noe de lærte seg fort.

Etter å ha blitt innrullert i Profile Manager med det brukernavnet og passordet de har i Active Directory var det bare for oss å melde enhetene inn i gruppen "iPad - Elever" så ble lenker, innstillinger og Apps pushet ut.

Det vil komme et eget innlegg rundt innstillinger og oppsett rundt blant annet mail fra Live@EDU m.m.

Et lite problem ble identifisert rundt push av gratis Apps, selv om iTunes U, iBooks, SkyDrive m.fl. er gratis apps så var det tilfeller hvor disse ikke ville starte etter nedlasting, vi valgte å la brukerne laste ned disse manuelt istedenfor å pushe igjen.

Vi har siden valgt å dele ut flere apps, disse er ikke gratis og måte bli gitt som gave på grunn av manglende system for volumlisens fra Apple i Norge.
Vi delte da ut disse:

  • KeyNote
  • Numbers
  • Pages
  • iMovie
  • Sketchbook Pro for iPad

Det er siden blitt kjøpt inn Macbook Air som er på utlån til lærere i prosjektet, dette er for at de skal få full tilgang til mulighetene rundt det å produsere eBooks, video, podcast m.m.
Disse blir nå satt opp automatisk med OS X, innstillinger og applikasjoner ved hjelp av noen kraftige gratis verktøy, mer om dette i eget innlegg siden.

Jeg avslutter med et lite utdrag fra lærerenes egen blogg, http://ikthovs0910.blogspot.com/
Vil du lese mer om prosjektet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar