søndag 3. juni 2012

iPad / Nettbrett i undervisningen

På skolen vår har vi det siste året gjort en god del arbeid for å områdeledere, også kalt Lederteam, mer inn i skyen for å oppnå bedre samarbeid og flyt i arbeidet.

Vi har tatt i bruk OneNote fra Microsoft på tvers av avdelinger slik at flere grupper kan samarbeide enklere sammen.
OneNote er ikke bare tatt i bruk hos lederteam men også i administrasjonen og på IT-Avdelingen.

Lederteamets medlemer fikk i den forbindelse udelt en iPad2, denne har vist seg å være et veldig nyttig verktøy som blir tatt i bruk av alle, uansett IT nivå og tidligere erfaring.
Det enkle oppsettet, tilgangen på blåtann tastatur, tilgang på 3G og Wifi er noen av fordelene på hardvare siden mens tilgang til Citrix, OneNote og mail på software siden er alle med på å løfte kompetanse og å forenkle samarbeidet.
Du kan lese mer om dette på Geir Dahlberg sin blogg i innlegget Arbeidsflyt i ledelsen.

Fra og med høsten 2012 vil vi på Hønefoss Videregående sammen med Åssiden VGS starte opp et nytt prosjekt med støtte fra Buskerud Fylkeskommune hvor fire klasser får låne iPad, i tillegg til elevpc-en de bruker på skolen.
ElevPC-en er en del av BFK sin satsning på gratis læremidler og bærbar PC

Prosjektet er hos Åssiden rettet mot to klasser, VG2 Mat og VG2 Byggteknikk og
på Hønefoss VGS.
vi låne ut iPad til Design og Håndverk VG2, Interiør -og utstillingsdesign samt Innføringsklasse for minoritetsspråklige sine elever.
Lærere knyttet opp mot disse klassene vil også få iPad og i noen tilfeller MacBook for produksjon av undervisningsmateriale.


Du kan lese mer om prosjektet på Hønefoss VGS sine hjemmesider.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar